Образование

Трима възпитаници на Русенската математическа гимназия представят България в Брюксел
11.10.2015

Александрина Пенчева, Ана Михова и Ахмед Мшелиза са тримата ученици от Русенската математическа гимназия, избрани да представят България на тазгодишното издание на инициативата „Лидери за един ден“ (Leaders for a Day). Тя ще се проведе на 13 и 14 октомври в Брюксел. 33-ма възпитаници на Джуниър Ачийвмънт Европа (на възраст 17-21 г.),  завършили програми за обучение по предприемачество, ще имат възможност да се срещнат с 33-ма изключителни европейски лидери.

 

Александрина Пенчева (с 29 точки от максимален брой 30 ), Ана Михова и Ахмед Мшелиза са положили изпит и са получили сертификат ESPс най-добър резултат за страната. В продължение на две години, те са членували в Клуб по предприемачество с ръководител Нели Тихомирова –преподавател по информатика и информационни технологии - и са се обучавали по програмите на Джуниър Ачийвмънт. Александрина Пенчева и ръководената от нея учебна компания организира първата по рода си инициатива в България – Ден на кариерата за ученици, на която домакин бе Община Русе.

 

В рамките на иницативата „Лидери за един ден“, младите хора ще получат уникалния шанс да прекарат един ден с европейски лидер, да надникнат в света на висшето ръководство и да научат повече за това какво предлага такъв тип кариера

Спортен празник в ОУ „Любен Каравелов”
Започва Научна конференция 2015 в Русенския университет
АКЦЕНТИ



КАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design