Образование

Три златни медала за ученици от Русенската математическа гимназия
30.11.2015

Три златни медала завоюваха  Петър Няголов от 9 „а” клас и Виктор Кожухаров от 7 клас на МГ „Баба Тонка”Русе. Те участваха в XV. Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”, който се проведе на 28 и 29 ноември в Шумен. Успоредно с него, за седма поредна година, се организира Международно състезание по информатика по формàта на Международната олимпиада по информатика. Общо 217 ученици, от IV до XII клас, от 14 области в страната се включиха в националния турнир. Те бяха разпределени в 5 групи: група А (XI – XII клас), група B (IX – X клас), група C (VIII клас), група D (VI- VIIклас) и група E (IV – V клас). 

 

В Международното състезание по информатика участваха 80 български ученици от група А и от група B, заявили участие и в двете състезания, и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстансъстава на Руската федерация), Сърбия и Молдова.

 

Председател на журито бе гл. ас. Емил Келеведжиев от Институт по математика и информатика на Българска академия на науките, а членове - преподаватели от Технически университетГаброво, Русенския университет и учители от страната.
 

Петър Няголов беше удостоен с два златни медала – в група В на Националния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов” и в неговата възрастова група в международната надпревара. Виктор Кожухаров зае призово място в група D на Националното състезание. За блестящото им представяне сериозен принос имат техните преподователи доц. д-р Каталина Григорова и доц. д-р Пламенка Христова от Русенския университет. Отборът на МГ „Баба Тонка”, койте се включи в двете състезание, беше ръководен от Сюзан Феимова – ст.учител по информатика и информационни технологии в гимназията.

Ректорът на Русенския университет стана „Доктор хонорис кауза“ на Казахския университет
Десет отбора от Русенската математическа гимназия ще участват в Световната седмица по предприемачество
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design