Образование

Русенската МГ чества патронене празник
22.03.2017

Днес се състоя тържественото отбелязване на Патронния празник и 153-тата годишнина на Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“. Тържеството се проведе в Аулата на гимназията. По този повод, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, която е председател на училищното настоятелство и бивш възпитаник на гимназията, връчи поздравителен адрес на директора на училището Митко Кунчев от името на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов, с пожелание към учениците да продължават да бъдат достойни¸ представители на Русе – градът на свободния дух. „Вашата всеотдайност и любов към децата допринасят за развитието на образователното дело и стремежа към личностно утвърждаване“, се казва в адреса от г-н Стоилов.

Сред гостите на празника на елитната гимназия бяха още и представители на Регионално управление на образованието, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, учители и възпитаници на училището, както и родители на учениците.

Събитието започна с минути по родолюбие, в които стихотворения и песни на талантливите ученици припомниха за славното минало на българската революционерка. В края на тържеството най-изявените ученици бяха наградени от директора.  

Продължава „Пътешествието” из Европа, организирано от Общински детски център за култура и изкуство
Продължава „Пътешествието” из Европа, организирано от Общински детски център за култура и изкуство
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design