Общество

Обсъдиха настаняването и медицинското обслужване на деца мигранти
03.04.2017

Днес, 03 април 2017 г.,в Зала 613 на Областна администрация Русе, под председателството на г-н Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе се проведе работна среща с активното участие на представители на Районна прокуратура Русе, РД „Гранична полиция“ Русе, РДСП Русе, РЗИ Русе, Община Русе, БЧК Русе и дирекция „Контрол по правата на детето“ към ДАЗД.

Дискутираха се условията и реда за временното настаняване и  медицинското обслужване на деца на мигранти, преминали нелегално през границата на Република България. По инициатива на д-р Руденко Йорданов, директор на Областния секретариат на БЧК Русе, работната група ще даде своите предложения за промени в нормативната уредба относно реда за временното настаняване и медицинското обслужване на деца от тази рискова група.

От името на Областния управител ще бъде изпратено обобщено становище до Държавната агенция за закрила на детето, за предприемане на необходимите действия по отношение гарантиране правата и законните интереси на децата на мигранти, преминали нелегално през границата на Република България.

 

 

 

Община Русе набира предложения за Награда „Русе“
Фотоизложба представя историята на пазарите в Русе
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design