Образование

Наградиха победителите във видеоконкурса „Моите будители”
30.10.2015

Победителите във второто издание на видеоконкурса „Моите будители” бяха наградени днес. Инициативата е на Фонд „Математика на бъдещето” и МГ „Баба Тонка” – Русе , в партньорство с книжарница „Хеликон”. Надпреварата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители  и има за цел да фокусира вниманието на младите хора, по интересен и увлекателен за тях начин, към съвременните будители.

 

Тази година в конкурса участваха 11 възпитаници на гимназията със 7 клипа. Проектите бяха оценявани от жури в състав: Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка” и членове Младен Любенов – гл. редактор на вестник „Утро” и Мирослав Стойчев  - режисьор в БНТ 2. Гост на церемонията на награждаването бе председателят на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов.

 

Първо място спечели клипът на Тонина Такова от XI„д” клас.

 

Второто място е за клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

 

Третото място си поделиха клиповете на Волен Кръстев от V клас и Елеонора Лясковска и Мария Ташкова от Х „б” клас.

 

Тази година беше учредена и награда на учениците. Със съдействието на Ученическия съвет към МГ „Баба Тонка”, в гласуването се включиха 260 възпитаници на гимназията. С 93 гласа, те избраха за свой фаворит клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

 

Всички участници в конкурса получиха грамоти и книги от книжарница „Хеликон”, а победителите и парични награди, осигурени от Фонд „Математика на бъдещето”.

 

Видеоклиповете, участвали в конкурса „Моите будители”, могат да бъдат видени тук.

Ученици от Русенската математическа гимназия на национално състезание за предприемачи
92 учени получиха дипломите си за придобити нови научни степени и академични длъжности
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design