Образование

Кметът на Русе изпрати млади математици на международно състезание
28.04.2015

11 ученици от МГ „Баба Тонка“ - Русе ще вземат участие в Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране“, който ще се проведе от 30 април до 6 май в Москва. За втора поредна година пътуването им ще се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето”. Тази година участието на русенския отбор на престижната международна надпревара ще стане възможно и с подкрепата на Общинска фондация „Русеград на свободния дух“ , Ротари клуб Русе и BH - социален проект на Еконт.

По повод предстоящото пътуване на учениците и техните научни ръководители Сюзан Феимова и Румяна Жекова, днес те се срещнаха с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Той им връчи знамето на Русе.

Кметът на Община Русе благодари, че спазват превърналия се вече в традиция ритуал по изпращане. Г-н Стоилов сподели, че е изключително горд с постиженията на МГ „Баба Тонка“, с високите резултати и отлично представяне на преподаватели и ученици. В разговор с учениците, той се запозна с подробности около предстоящото им представяне им в Москва. Изпрати ги с пожелание за успех и с думите „Бъдещето е в младите хора. Силата на духа, която развивате в момента остава за цял живот. Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“ ще ви подкрепят и занапред. Безрезервно заставаме зад вас, вашите преподаватели и целия екип на гимназията“, увери г-н Стоилов.

Преподаватели и учениците изказаха благодарност за оказаната подкрепа и добрата съвместна работа.

Международният конкурс „Математика и проектиране“ е едно от престижните състезания от календарния план на Министерството на образованието и науката. То има три кръга – задочен, национален и международен.

Младите математици получиха покана, след като се класираха на първо място на Националния кръг на конкурса с цели четири проекта и едно второ място в различните направления на надпреварата.

Заради успехите си, младежите и техните преподаватели вече са сред Лицата на Русе на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Зам.-кметът и председател на УС на Фондация „Русе град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански също  пожела успех на поредните лица на Русе и сподели, че те са доказателство че градът е жив и че се развива.

Сребърен медал за възпитаник на МГ от състезанието „Аз мога – тук и сега“
Отлично представяне на русенските математици на Националната олимпиада по информатика
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design