Образование

Иновационен лагер за ученици от русенски гимназии се проведе в университета
04.04.2017

65 ученици от десети до дванайсети клас от няколко русенски гимназии участваха в иновационния лагер, проведен в университета по време на Световната седмица на парите. 13 отбора с по 5 участници трябваше да решат казус, свързан с финансовата грамотност ипредприемачеството, като предложат алтернативни източници на доходи както за самите тях, така и за техните домакинства.

Отборите имаха три часа за работа и три минути, за да представят решенията си пред журито, в което влизаха преподаватели от Русенския университет, Junior Achievement България и местни предприемачи. Разработките бяха оценявани по няколко критерия – иновативност, приложимост, обществена полза, начин на представяне на решението, екипна работа.

С най-добро предложение излезе отборът, съставен от ученици от Английската гимназия, СУ „Възраждане“ и Професионалната гимназия по икономика и управление. Георги Костадинов (ПАГ „Гео Милев“), Михаела Илиева (СУ „Възраждане“) и учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – Селин Исметова, Ема Хасанова и Петър Христакиев предложиха онлайн платформа, която помага на хората да увеличат своята финансова грамотност и предлага възможности за инвестиция на финансови средства - The Milleni.

На второ място бе класиран отборът с участието на Преслав Петков от СУ „Васил Левски“, Жанета Рафаилова (ПГИУ), Велиан Великов и Константин Динков (ПМГ) и Александра Йорданова (СУ „Възраждане“). Третото място спечели тимът Кристиян Митев и Теодора Тодорова (ПМГ), Наталия Бонева и Мелани Гайдова (СУ „Възраждане“) и Любослав Александров (СУ „Васил Левски).

23 медала за една година спечелиха студентите от клуб „Роботика“
23 медала за една година спечелиха студентите от клуб „Роботика“
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design