Образование

„Иновационен лагер” 2017 в Русе
26.03.2017

„Иновационен лагер” 2017се проведе в Русенски университет „Ангел Кънчев”. Организатори на инициативата са Клубът по предприемачество „Успешните хора“ към ПМГ „Баба Тонка“, РУ „Ангел Кънчев“ и Джуниър Ачийвмънт България.

Заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева поздрави участниците. „За мен е удоволствие да съм днес тук с вас, за да споделим това прекрасно начинание. Община Русе винаги подкрепя подобни инициативи, насърчаващи и подкрепящи децата да се реализират успешно”, сподели г-жа Кръстева.

Събитието се провежда в рамките на Световната седмица на парите (25.03-04.04), а темата е „Учи. Спестявай. Печели.” Иновационните лагери, предназначени за ученици от 5-7 клас и 11-12 клас включват работа по казуси, а темите бяха подбрани по интересен и провокиращ мисленето начин – „Предлагане на иновативен продукт или услуга в подкрепа на пчеларите и пчелните семейства” за по-малките и „Предлагане на алтернативни източници на доходи и възможности за домакинствата” за по-големите. Младежите бяха разделени по групи на случаен принцип, като в рамките на деня ще подготвят презентации и ще бъдат оценени от компетентно жури, включващо представители от организаторите на събитието и от сдружението в обществена полза, развиващо предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в България - Startup Factory.

Именити музиканти на среща с малки меломани
Най-новите дронове и роботи показаха русенски студенти в Деня на отворените врати
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design