Образование

Именити музиканти на среща с малки меломани
23.03.2017

 Незабравима среща със солистите на знаменитата Чикагска Джаз Филхармония имаха 120 деца от предучилищните групи на ДГ „Снежанка“, ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Русалка“, ДГ „Зора“ , ДГ „Незабравка“, техните родители и учители в два поредни дни  от  програмата на Мартенски музикални дни Junior в Русе.

Именитите музиканти, колегите им от Русенска Филхармония и Биг Бенд Русе завладяха детската публика с популярни пиеси от Моцарт, Дюк и Гершуин и показаха как изкуството на свободната импровизация се свързва с класическата музика. Необикновеният американски тромпетист, диригент, композитор и носител на награда ЕММИ, Орбърт Дейвис, стана любимец на малките меломани.

 Посещението на концертите е част от образователните дейности по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, който се изпълнява по ОП НОИР. Децата от  целевите групи на проекта разговаряха с именитите музиканти от родината на Джаза, запознаха се с различни групи музикални инструменти и научиха интересни детайли от световните шедьоври на В. А. Моцарт, В. Дюк, Е. Деланж, Л. Алтер, Дж. Гершуин в нов аранжимент. Програмата на проекта предвижда дейностÐ ¸ за личностно развитие и неформално образование за децата в предучилищните групи, сближава семейството и образователната система с повече занимания в нестандартна учебна среда.

Най-новите дронове и роботи показаха русенски студенти в Деня на отворените врати
Русенската МГ чества патронене празник
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design