Общество

Бивша учителка от Русенската математическа гимназия направи дарение за Фонд „Математика на бъдещето”
25.03.2015

Дарение за Фонд „Математика на бъдещето”, в размер на 1 000 евро, направи Севда Цветанова. Тя е била учителка по английски език в МГ „Баба Тонка”Русе. Професионалната й кариера е продължила в Русенския университет. Понастоящем работи в Дубай и е докторант по съвременна история на Европа в Италия.

 

С това дарение, събраните от фонда приходи от създаването му през март 2013 година надхвърлят 70 хил.лв. Той беше основан по инициатива на бизнесмена Иван Иванов. Поводът бе набиране на средства за участие на възпитаници на гимназията в математически състезания в чужбина.  Първата инициатидва, която беше подкрепена със средства от Фонда беше пътуването на шестокласници от училището до Хонг Конг за участие в международно състезание по математика. От там, отборът на Русенската математическа гимназия се завърна с купа за трето отборно място и сребърен медал за Радомир Пеев. Ръководители на тима бяха доц. Ивайло Кортезов от Института по математика към БАН и Мирослава Костадиновапреподавател в МГ „Баба Тонка”.

 

Програмата на Фонд „Математика на бъдещето” включва подпомагане на участието на ученици в надпревари и в други области на науката, както и в спортни състезания. Специално място в нея имат и учителите и ръководството на гимназията. 

Технологични новости на National Instruments представиха в Русенския университет
В детска градина „Чучулига“ отпразнуваха Благовещение
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design