Образование

23 медала за една година спечелиха студентите от клуб „Роботика“
03.04.2017

На тържество по случай четвъртия рожден ден на клуба по роботика към Русенския университет студентите показаха част от завоюваните от тях купи и медали. В кратката си история клубът се доказа като един от най-добрите в България и още с първото си участие на състезание през пролетта на 2013 г., русенските студенти завоюваха призовите места.

Над 50 младежи от различни специалности са преминали през клуба, а днес най-изявените от тях - Атанас Корабов, Теодор Донев, Джанер Халилов, Михаил Маркопулос и Инан Лювманов получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Студентския съвет. Ректорът проф. Велизара Пенчева награди инж. Чавдар Костадинов и доц. Иванка Пеева за работата им като методически ръководители на клуба.

Клуб „Роботика” в Русенския университет е създаден на 1 април 2013 г. от студенти ентусиасти на Машинно-технологичния факултет и Факултета по електротехника, електроника и автоматика. Участниците конструират роботи за следене на линия със сензори за разпознаване на черен и бял цвят, както и лего роботи и летателни апарати. От година насам членовете на клуба имат 3D принтер, който използват за да създават детайлите за своите роботи.

Празникът на студентите уважи цялото академично ръководство на Русенския университет, а директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе.

Студентите представиха своите роботи-шампиони и направиха демонстрации с част от тях. Гостите на празника видяха спечелените 23 медала през миналата година, както и 6 от купите, завоювани от младите инженери.

 

„Иновационен лагер” 2017 в Русе
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design