Култура

16 деца за 16 часа в петата вълшебна Нощ на Андерсен
01.04.2017

Русенската библиотека се включи за пети пореден път в международната инициатива Нощ на Андерсен, която тази година беше под мотото „Малкото голямо приключение“. Разделени на два отбора, 16 деца от различни русенски училища се впуснаха във вълнуващи литературни приключения, търсиха изгубени приказки в библиотеката и с помощта на карта те откриха "Тъмната пещера", "Омагьосаната стая", "Дълбоката река" и "Кулата", в която живее най-красивата принцеса.

 

Аниматорите от Образователен театър „Любознайко“ забавляваха малчуганите по време на техните нощни приключения. Клоунада, конкурс за таланти, търсене на съкровища, решаване на загадки, дешифриране на кодове, "вълшебни" тунели - бяха само малка част от предизвикателствата, които съпреживяха децата по време на Нощта на Андерсен.

 

Участниците в инициативата осъществиха и скайп връзка с техни връстници от библиотеката в Щип, Македония, които също се бяха присъединили към международната инициатива Нощ на Андерсен.

 

С четене на приказки преди сън, приключи малкото голямо нощно приключение. Децата заспаха уморени, но щастливи от преживяното в Русенската библиотека.

ДЕЦА ОТ ДВГ „СЛЪНЦЕ“ С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ „ПЕСЕННА ПАЛИТРА“
Джаз в Музея
АКЦЕНТИКАЛЕНДАР
НАЙ-ЧЕТЕНО

© 2014 Ruse Plus.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design